ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newhvc09
0 år
Newelinelin...
21 år
Newcarl9797
23 år
Newhantverk...
21 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information


27 Jul -10

Köpa, hyra hus eller lägenhet på Cypern och Ayia Napa


Vi får väldigt många frågor om bra tips och råd vart man kan köpa eller hyra hus, lägenhet på sin semester på Cypern. Speciellt Ayia Napa eller Fig Tree Bay (Protaras). Vi håller på att skapa en sida för ämnet men för tillfället så går det bra att skicka oss ett email till info@ayianapa.nu så hjälper vi till med länkar och lite fakta så länge.


05 Nov -09

Norwegian kör direktflyg till Cypern


ayia napa torgetCypern är hett nu!

Sommaren 2010 den 28 juni så kommer Norwegian att börja köra direktflyg till Cypern två gånger i veckan (måndagar och fredagar).

Norwegian säger att samtidigt som de märkt en ökad efterfrågan på resor till Cypern så drar de stora charterbolagen ner på sina plan. Det gapet kommer nu Norwegian att fylla.

Flygen kommer att gå från Arlanda och Skurup till att börja med. Priserna varierar, men det verkar vara riktigt låga priser. Man kan köpa enkel eller tur och retur. Den billigaste enkelresan kostar 499:-

Mycket trevligt tycker vi. Speciellt om man kan hitta billiga biljetter smiley


18 Oct -09

Nytt resebolag kör ungdomsresor till Ayia Napa


ayia napa torgetDet har länge spekulerats i om något liknande till "Dansk Ungdomsferie" också inte börjar med resor till Ayia Napa.

Nu verkar det klart att det kommer att ske till sommaren 2010. Ett större Svenskt företag med finansiärer beslutade i veckan att starta renodlade ungdomsresor till Ayia Napa med 600 resenärer i veckan. Flygen kommer att gå från Malmö, Göteborg och Stockholm till att börja med.

Man har redan ett avtal med ett hotell som ligger centralt i Ayia Napa. Vi vill inte avslöja för mycket säger företagets VD, men alla tekniska bitar är klara och avtal skrivna.

Resorna kommer att säljas som paketresor där bla. mat, arrangemang och mycket annat kommer att ingå i priset. Namnet på resebolaget är inte officiellt än.

Så fort vi får mer information så kan du läsa det här på nyheter.


15 Oct -09

Nu flygplats snart klar i Larnaca


ny flyplatsDen 7 november planerar man att öppna Cyperns nya stolthet. En ny stor och mer internationell flygplats med betydligt större kapacitet.

Den nya flygplatsen ligger precis bredvid den gamla och den gamla flygplatsen kommer att vara öppen i 2 månader efter att den nya öppnats.

Anledningen till att man väntat så länge med att bygga en "riktig" och mer internationell flygplats är bla. att innan ockupationen 1974 då Turkiet invaderade norra Cypern så låg den internationella flygplatsen i huvudstaden Nicosia. Sedan dess ligger den öde i den så kallade gröna zonen i Nicosia och Cyprioterna har hoppats på en lösning och kunna öppna flygplatsen igen. Men även om det skulle bli en lösning så är den flygplatsen så förfallen att det skulle kosta lika mycket eller mer att bygga en ny.

Så alla som kommer ner nästa år kommer mötas av en störe, trevligare och mer effektiv flygplats. De Cypriotiska myndigheterna hoppas även på att få mer trafik på den nya flygplatsen som en mellanlandningsflygplats för flyg som mellanlandar på väg till längre flygningar.


28 Sep -09

Billiga direktflyg till Cypern


Som en skänk från ovan så har nu det Svenska flybolaget MCA Arlines startat billiga direktflyg mellan Arlanda/Stockholm och Larnaca/Cypern.

MCA Arlines flyger året runt varje söndag. Har vi tur så kanske det kommer att gå två flyg i veckan, så vi håller tummarna.

Här är MCA Arlines hemsida.


19 Sep -09

Ayia Napa +22° och regn


väder ayia napa cypernStockholm +18°, Uneå +16°. Nu har någonting gått snett. Från att ha svettats i 32° graders värme för bara 2 dagar sen så drabbades Cypern och Nicosia utav en ganska stor tornado i fredags som slungade bilar i luften och 17 personer skadades.

I dag var Cyperns väder som en dålig Svensk sommardag. +22 grader med regn och lite åska. Vanligen så brukar vi inte få se en droppe regn fören i oktober. Glöm inte att Cypern har 340 soldagar om året.

Men enligt prognosen så ska temperaturen och solen vara tillbaka till det normala på måndag. Alltså runt 30 grader i skuggan och 27 grader i vattnet.


11 Sep -09

LURAD


Inget bröllopJaha då kan man ställa in finskorna igen. För så här skriver Svensk Damtidning och som alltid snokar reda på den riktiga sanningen:

Pressen i Cypern spekulerade i ett svenskt prinsessbröllop, men det blir näst intill ett kungligt bröllop då H&M-arvingen Jan Bengtsson går till altaret. Slutsumman: 80 miljoner kronor.

I helgen ringer det cypriotiska bröllopsklockor för H&M-arvingen Jan Bengtsson och hans fästmö Isabella Pierrou. Paret har hyrt lyxhotellet Almyra på den vackra medelhavsön och ett helt pärlband av svensk societet förväntas finnas med bland de 200 gäster som flugits ner till Cypern.

Bröllop för 80 miljoner
Något billigt kalas är det knappast. Enligt uppgifter till Aftonbladet går bröllopet loss på cirkus 80 miljoner kronor. Det blir borgmästare Savvas Vergas som kommer att viga Jan och Isabella, men så mycket mer har inte läckt ut om bröllopet som ska pågå i dagarna tre.

Kronprinsessan Victoria flyger från Aten
Det har spekulerats i om kronprinsesssan Victoria, som ju befinner sig i Aten, ska ta en avstickare till Cypern för att vara med på bröllopet. Några som definitivt är på plats är komikerduon Mia Skäringer och Klara Zimmergren som hyrts in för att underhålla gästerna. Undra just hur mycket av de 80 miljonerna som hamnade i de roliga tösernas fickor?


10 Sep -09

EXTRA EXTRA! En av våra Prinsessor


prinsessan victoriaska gifta sig på Cypern i helgen? Eller inte! Enligt Borgmästaren Savvas Vergas i Pafos så har redan 18 containrar med prylar anlänt och gågatan ska stängas av.

Men enligt hotellägaren på hotell Almyra där giftasparet skulle bo stämmer det inte alls, och att allt bara är påhittade rykten.

prinsessan madleineSjälvklart är det ju bara påhittat för alla kan väll förstå att alla Svenskar som gifter sig på Cypern, gifter sig i Ayia Napa för här har vi ju Svenska Kyrkan och inte minst allt röj.

Så nu laddar vi och puttsar finskorna för att parta loss med sessorna i helgen smiley

Hela artikeln kan du läsa på Aftonbladet.


30 Aug -09

Vi har flyttat


vi hare fyttatVi har nu bytt server för att sajten ska bli ännu snabbare och ta hand om den ökade trafiken.

Men som vanligt vid en flytt så kan ju något gå fel, så snälla trogna medlemmar om ni hittar någonting som inte fungerar som det ska så var snälla och maila webmaster eller skicka ett meddelande så vi kan fixa det.

Som jag skrev i den förra nyheten så kommer mycket att hända på ayianapa.nu framöver.

Tack för hjälpen!


29 Aug -09

Ny flyr ungdomarn Ayia Napa


Trots att bussarna som ska till flygplatsen nu är fulla med gråtande och kramandes solbrända ungdomar som ropar" vi tar nästa flyget ner fan", "vi kommer nästa år gen lätt". "Det här är fan det bästa jag gjort i mitt liv" får bli det sista ordet inan bussen åker.

Festen är slut och allvaret börjar. Men lugn bara, självklart så finns det ungdomar kvar i Ayia Napa. Jag vet inte hur dom smitit undan? men ända fram till slutet av september så finns det gott om lammkött kvar.

September till november är en härlig tid. Inte för varmt, inte för kallt. Utan precis lagom Kolla vädret på info sidan

Så än er det roliga inte slut. Tvärtom. Det är nu det börjar smiley

Till alla er som gick vår Bartenderskola och stannat kvar och jobbar så vill vi hälsa er lycka till, även om ni ska hem eller till ett annat land för att jobba vidare.

Har kanske du frågor om hur du kan utbilda dig till en Bartender och kanske jobba här nästa år skicka då ett email till Bartendnderskolan så får du mer information. Tack alla årets elever som vi är glada att ha haft på vår Bartenderkusr.

Jag hoppas få se de flest av eleverna (numera bartenders) OCH att många turister kommer tillbaka för ett andra / tredje rejs. (om ni pallar det) smiley

Ni som vart här och åkt önskar jag en trevlig vinter. Men glöm inte hålla kontakten på ayianapa.nu med dina kompisar och se vilka roliga tävlingar med fina priser vi kommer att ha under vintern. Mycket annat kommer att hända på ayianapa.nu under vintern med.

Simma lugnt och tveka som sagt inte att maila mig om det är något ni undrar.

Senare nyheterTidigare nyheter
Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa