ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
NewYooozzzz...
0 år
NewPtcrille
1 år
Newbgs
33 år
Newmuxxad
1 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information


02 Nov -12

Cypern snart ett Land i konkurs?


Cyperns finansministerDet pratas mycket om Grekland och Greklands finanskris. Den lilla ön Cypern, som också är en EU medlem hörs det inte så mycket om i medierna utanför Cypern. Faktum är att för varje dag som går, uppdagas nya lögner och den verkliga bilden om Cyperns ekonomi uppdagas. Det är faktiskt så illa enligt oppositionspartierna, att stadskassan nu är tom och om inte Cypern får stödlån denna månad, så är risken stor att regeringen inte kan betala ut löner i December till de stadsanställda.

Läs mer här>


20 Jun -12

Cypern och Ayia Napa har Europas renaste badvatten


Nissi Beach Europas bästa strand

Det vi redan visste är nu bekräftat. Vi har tidigare skrivit om att Cypern har det bästa badständerna i Europa enligt en omröstning på Tripadvisor.

Nu har det även visat sig att de är Europas renaste badvatten med. Det är ingen dålig kombination om man gillar att bada.

Europas renaste badvatten hittar man för sjunde året i rad på Cypern, där 99,1 procent av badplatserna uppfyller de hårdaste kraven. Inte nog med det. det blir bara renare och renare. De senaste 7 åren har de i genomsnitt blivit 3.5% renare enligt EEA:s (Europeiska Miljöbyrån) mätningar.

Mätningarna gjordes under förra sommarens badsäsong på 22 000 badplatser i samtliga 27 medlemsländer i EU, plus i ytterligare tre länder.

Cyperns stränder ligger inte bara på topp i Europa. Nissi Beach tar sig in på 19:e plats bland Världens finaste stränder enligt Tripadvisor. Nissi Beach slår tex. Seychellerna på fingrarna.

Cypern har som det enda Europeiska badvattnen fått en "blå flagg" utmärkelse. Vilket annars bara de finaste vattnen som tex. Västindien och några till har. "Blå flagg" betyder att det är minst 30 meters klar sikt under vattnet.

Du kan läsa mer om stränder här.

Simma lugnt!


22 Nov -11

Fler valde Cypern 2011


Nu när året börjar gå mot sitt slut så har C.T.O (Cyprus Tourist Organisation) presenterat antalet turister som besökte Cypern 2011.

En ökning med 15% är resultatet. Däremot räknar C.T.O med en minskning igen 2012. Detta beror på den ekonomiska krisen i Europa och Världen.

Mest är det turister från England som kommet att minska. Jag tror däremot att Turister från Skandinavien kommer vara detsamma som 2011 eftersom vi inte är riktigt lika indragna i krisen. Och inte minst för att Svenskar är ett folk som prioriterar resor även i sämre tider.


20 Aug -11

Hur festar ungdomarna i Ayia Napa


Strippa Ayia Napa Riga

Om man vill hitta ungdomar som festar är valet inte svårt. Vill man dessutom sälja lösnummer eller få många tittare till ett TV program är valet givet.
Cypern går bra nu. Tre olika TV program på ett och samma år (för alla åldrar).

Svenskarnas favorit Ayia Napa är lika populärt som det alltid har varit men ibland hamnar äldre och familjer i skymundan. Dom gör ju inte en massa crazy saker som säljer.

Den nya satsningen är Kanal 5:s nya såpa där "Ungdomar partajar vilt i ny såpa – utan att veta att föräldrarna ser allt" som startar den 8:e September.

Men är detta verkligen ett nytt fenomen? Läs mer här


23 May -11

Två Svenska TV program spelas in på Cypern


mästarnas mästare på Cypern

Vi är väl nästan hela Sverige som sitter framför TV:n och tittar på succén Mästarnas Mästare där vi kan se "gammelgubben" Ingemar Stenmark sopa ut deltagare efter deltagare. Ett av Sveriges populäraste program som snart får sin upplösning.

Det roliga för oss Cypern älskare är ju att detta året sker inspelningen just på Cypern. Men inte på den östra sidan av ön där vi är vana att hitta Svenskar i Ayia Napa och Fig Tree Bay. Programmet spelas in på den västra sidan nära turistorten Pafos där det finns flera golfbanor bla.

Mellan Pafos och Limassol hittar vi även den kända Afrodite Klippan. Där kärleksgudinnan Afrodite steg upp ur havet enligt Grekisk Mytologi.

BACHELORETTE SVERIGEBachelorette en TV3 produktion spelades också in på Cypern. Det gillar vi. Under tolv avsnitt får vi följa Frida Danielssons jakt efter Drömkillen. På Cypern, kärleksgudinnan Afrodites ö, får hon lära känna 28 eftertraktade singelmän som alla slåss för att vinna hennes hjärta.

Tyvärr så har den serien in blivit den succeé TV3 hoppades på. Och Frida har vid flera tillfällen sagt att hon älskade Cypern. Men att nästa gång ska hon åka till Ayia Napa, så håll i er killar!

Får vi veta när Frida kommer så skriver vi naturligtvis också när hon kommer. Vill du vara först med att veta vad som händer på Cypern, ska du titta förbi här ibland och kolla nyheterna. Eller bli medlem, för medlemmarna får alltid veta några dagar innan vi släpper en stor nyhet


09 Apr -11

Europas bästa stränder hittar du på Cypern


Nissi Beach Europas bästa strand

Den kanske största resesajten Tripadvisor i Europa har med hjälp av sina besökare och medlemmar nu avsöjat vilka destinationer man bör åka till om man söker de bästa stränderna.

Cypern tog första och tredje plats efter att ha räknat ihop de tusentals röster på alla badstränder i hela Europa. med Nissi Beach i Ayia Napa och Flamingo Beach i Protaras, kallat Fig Tree Bay i resekatalogerna.

Klicka vidare för att läsa mer om alla top tio stränder >>


28 Oct -10

Golfbana i Ayia Napa


Ayia Napas första golfbana på CypernEfter nästan tio års planerande men framför
allt att hitta rätt landskap och inte minst att få alla tillstånd och köpa upp marken är det äntligen nu klart. Ayia Napa kommer att få sin första golfbana.

Det är kanske det viktigaste som Ayia Napa har saknat för att locka fler vinterturister framför allt. Det finns flera golfbanor med mycket hög standard på Cypern. Men alla ligger tyvärr långt från Ayia Napa.

Det är sju stycken hotellägare som gått ihop och efter flera år och mycket jobb nu äntligen kan skrida till verket. I samband med golfbanan kommer att byggas flera faciliteter runt omkring anlähhningen.

Golfbanan ska vara helt klar 2012 och inga ritningar har släppts än. Men anläggningen ligger bara 2 km från Ayia Napa.

[Här finns mer att läsa om Golf på Cypern]


07 Oct -10

Ryanair


Vi får flera email och frågor om Ryanair:s direktflyg till Cypern från Stockholm.
Men som alltid så är det strikt hemligt och flygbolagen lämnar inga som helst uppgifter om eller när det kan vara aktuellt.

Så vi kan bara göra som ni. Hålla tummarna och så fort vi får veta något så kommer det upp här på nyheterna.


02 Sep -10

Ryanair startar lågprisflyg direkt till Cypern


Ryanair flyger till CypernÄntligen och tredje gången gillt. Först försökte Fly MCA 2009 att starta direktflyg till Cypern. Men det visade sig snart att Fly MCA var ett luftbolag som gick i konkurs.

I sommras så prövade Norwegian Airways marknaden för direktflyg unde två månader för att nu utvärdera resultatet och möjligen starta reguljära direktflyg 9 månader om året. Samma flygschema som de har från Norge i dag. Men om så sker håller Norwegian hemligt in i det sista.

Nu har Ryanair efter 3 års förhandlingar med Cypriotiska Luftfartsverket och Cyprus Tourist Information (C.T.O) äntligen fått landningstillstånd och de land och startavgifter som kan göra det lönsamt för ett lågprisflyg. Ryanair kommer att köra sträckan Stockholm (Skavsta flygplats) Larnaca Cypern till att börja med.
Mer exakt information kommer senare. Men möjligen startar flygen att gå i November.

Mycket mer finns att läsa här -->


27 Jul -10

Köpa, hyra hus eller lägenhet på Cypern och Ayia Napa


Vi får väldigt många frågor om bra tips och råd vart man kan köpa eller hyra hus, lägenhet på sin semester på Cypern. Speciellt Ayia Napa eller Fig Tree Bay (Protaras). Vi håller på att skapa en sida för ämnet men för tillfället så går det bra att skicka oss ett email till info@ayianapa.nu så hjälper vi till med länkar och lite fakta så länge.

Senare nyheterTidigare nyheter
Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa