ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newhvc09
0 år
Newelinelin...
21 år
Newcarl9797
23 år
Newhantverk...
21 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information


15 Oct -09

Nu flygplats snart klar i Larnaca


ny flyplatsDen 7 november planerar man att öppna Cyperns nya stolthet. En ny stor och mer internationell flygplats med betydligt större kapacitet.

Den nya flygplatsen ligger precis bredvid den gamla och den gamla flygplatsen kommer att vara öppen i 2 månader efter att den nya öppnats.

Anledningen till att man väntat så länge med att bygga en "riktig" och mer internationell flygplats är bla. att innan ockupationen 1974 då Turkiet invaderade norra Cypern så låg den internationella flygplatsen i huvudstaden Nicosia. Sedan dess ligger den öde i den så kallade gröna zonen i Nicosia och Cyprioterna har hoppats på en lösning och kunna öppna flygplatsen igen. Men även om det skulle bli en lösning så är den flygplatsen så förfallen att det skulle kosta lika mycket eller mer att bygga en ny.

Så alla som kommer ner nästa år kommer mötas av en störe, trevligare och mer effektiv flygplats. De Cypriotiska myndigheterna hoppas även på att få mer trafik på den nya flygplatsen som en mellanlandningsflygplats för flyg som mellanlandar på väg till längre flygningar.


28 Sep -09

Billiga direktflyg till Cypern


Som en skänk från ovan så har nu det Svenska flybolaget MCA Arlines startat billiga direktflyg mellan Arlanda/Stockholm och Larnaca/Cypern.

MCA Arlines flyger året runt varje söndag. Har vi tur så kanske det kommer att gå två flyg i veckan, så vi håller tummarna.

Här är MCA Arlines hemsida.


19 Sep -09

Ayia Napa +22° och regn


väder ayia napa cypernStockholm +18°, Uneå +16°. Nu har någonting gått snett. Från att ha svettats i 32° graders värme för bara 2 dagar sen så drabbades Cypern och Nicosia utav en ganska stor tornado i fredags som slungade bilar i luften och 17 personer skadades.

I dag var Cyperns väder som en dålig Svensk sommardag. +22 grader med regn och lite åska. Vanligen så brukar vi inte få se en droppe regn fören i oktober. Glöm inte att Cypern har 340 soldagar om året.

Men enligt prognosen så ska temperaturen och solen vara tillbaka till det normala på måndag. Alltså runt 30 grader i skuggan och 27 grader i vattnet.


11 Sep -09

LURAD


Inget bröllopJaha då kan man ställa in finskorna igen. För så här skriver Svensk Damtidning och som alltid snokar reda på den riktiga sanningen:

Pressen i Cypern spekulerade i ett svenskt prinsessbröllop, men det blir näst intill ett kungligt bröllop då H&M-arvingen Jan Bengtsson går till altaret. Slutsumman: 80 miljoner kronor.

I helgen ringer det cypriotiska bröllopsklockor för H&M-arvingen Jan Bengtsson och hans fästmö Isabella Pierrou. Paret har hyrt lyxhotellet Almyra på den vackra medelhavsön och ett helt pärlband av svensk societet förväntas finnas med bland de 200 gäster som flugits ner till Cypern.

Bröllop för 80 miljoner
Något billigt kalas är det knappast. Enligt uppgifter till Aftonbladet går bröllopet loss på cirkus 80 miljoner kronor. Det blir borgmästare Savvas Vergas som kommer att viga Jan och Isabella, men så mycket mer har inte läckt ut om bröllopet som ska pågå i dagarna tre.

Kronprinsessan Victoria flyger från Aten
Det har spekulerats i om kronprinsesssan Victoria, som ju befinner sig i Aten, ska ta en avstickare till Cypern för att vara med på bröllopet. Några som definitivt är på plats är komikerduon Mia Skäringer och Klara Zimmergren som hyrts in för att underhålla gästerna. Undra just hur mycket av de 80 miljonerna som hamnade i de roliga tösernas fickor?


10 Sep -09

EXTRA EXTRA! En av våra Prinsessor


prinsessan victoriaska gifta sig på Cypern i helgen? Eller inte! Enligt Borgmästaren Savvas Vergas i Pafos så har redan 18 containrar med prylar anlänt och gågatan ska stängas av.

Men enligt hotellägaren på hotell Almyra där giftasparet skulle bo stämmer det inte alls, och att allt bara är påhittade rykten.

prinsessan madleineSjälvklart är det ju bara påhittat för alla kan väll förstå att alla Svenskar som gifter sig på Cypern, gifter sig i Ayia Napa för här har vi ju Svenska Kyrkan och inte minst allt röj.

Så nu laddar vi och puttsar finskorna för att parta loss med sessorna i helgen smiley

Hela artikeln kan du läsa på Aftonbladet.


30 Aug -09

Vi har flyttat


vi hare fyttatVi har nu bytt server för att sajten ska bli ännu snabbare och ta hand om den ökade trafiken.

Men som vanligt vid en flytt så kan ju något gå fel, så snälla trogna medlemmar om ni hittar någonting som inte fungerar som det ska så var snälla och maila webmaster eller skicka ett meddelande så vi kan fixa det.

Som jag skrev i den förra nyheten så kommer mycket att hända på ayianapa.nu framöver.

Tack för hjälpen!


29 Aug -09

Ny flyr ungdomarn Ayia Napa


Trots att bussarna som ska till flygplatsen nu är fulla med gråtande och kramandes solbrända ungdomar som ropar" vi tar nästa flyget ner fan", "vi kommer nästa år gen lätt". "Det här är fan det bästa jag gjort i mitt liv" får bli det sista ordet inan bussen åker.

Festen är slut och allvaret börjar. Men lugn bara, självklart så finns det ungdomar kvar i Ayia Napa. Jag vet inte hur dom smitit undan? men ända fram till slutet av september så finns det gott om lammkött kvar.

September till november är en härlig tid. Inte för varmt, inte för kallt. Utan precis lagom Kolla vädret på info sidan

Så än er det roliga inte slut. Tvärtom. Det är nu det börjar smiley

Till alla er som gick vår Bartenderskola och stannat kvar och jobbar så vill vi hälsa er lycka till, även om ni ska hem eller till ett annat land för att jobba vidare.

Har kanske du frågor om hur du kan utbilda dig till en Bartender och kanske jobba här nästa år skicka då ett email till Bartendnderskolan så får du mer information. Tack alla årets elever som vi är glada att ha haft på vår Bartenderkusr.

Jag hoppas få se de flest av eleverna (numera bartenders) OCH att många turister kommer tillbaka för ett andra / tredje rejs. (om ni pallar det) smiley

Ni som vart här och åkt önskar jag en trevlig vinter. Men glöm inte hålla kontakten på ayianapa.nu med dina kompisar och se vilka roliga tävlingar med fina priser vi kommer att ha under vintern. Mycket annat kommer att hända på ayianapa.nu under vintern med.

Simma lugnt och tveka som sagt inte att maila mig om det är något ni undrar.


16 Aug -09

Billiga resor till Cypern


billiga resorAv någon konstig anledning så har det alltid varit så att de två första veckorna efter att skolorna börjar så blir resorna till Cypern billigare. Vad det beror på vet vi inte men vill ändå passa på att tipsa dig som har möjlighet att ta en sista minuten resa nu att kolla runt bland resebolagen.

Man kan göra riktiga klipp om man har tur. Men i början av september så går priserna upp till den normala nivån igen. De sista flyget till Cypern brukar gå i mitten utav november då vädret fortfarande är behagligt.


19 Jul -09

Fest, Party, Kalas, Röj


party

Kalla det vad du vill. Men nu är det sådär äckligt mycket folk i Ayia Napa så man knappt kommer fram på gatorna. Klubbarna och barerna är packade.

Ayia Napa kallas inte "Europas party Capital" för inget. Men går man bara 500 meter ner till Nissi Road som ligger längst havet och där Sunwing och alla andra familjehotell ligger. Så är gatorna fyllda utav strosande familjer som njuter av andra nöjen som nöjesparker eller kanske en middag nere i hamnen.

Ayia Napa har allt för alla och temperaturen stiger smiley


04 Jul -09

Svininfluensan på Cypern


De senaste veckorna har det kommit in flera rapporter om svininfluensan här på Cypern. Tills nu har 58 fall konstaterats och ytterligare 123 misstänkta.

Nu har även några Svenska killar fått det, och man avråder barnfamiljer att åka hit. Svininfluensan anses som helt ofarlig förutom för de som redan har en sjukdom eller är under 2 år eller gravida.

Vad man är rädd för är att influensan ska ändra form och bli farlig. Man måste också tänka på att flera hundra tusen personer runt i Världen dör utav vanlig influensa varje år.

Här kan du se en karta om rapporterade Svininfluensa fall Världen runt.

Senare nyheterTidigare nyheter
Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa