ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newhantverk...
21 år
Newdaverami
38 år
NewYooozzzz...
0 år
NewPtcrille
1 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information


22 Nov -11

Fler valde Cypern 2011


Nu när året börjar gå mot sitt slut så har C.T.O (Cyprus Tourist Organisation) presenterat antalet turister som besökte Cypern 2011.

En ökning med 15% är resultatet. Däremot räknar C.T.O med en minskning igen 2012. Detta beror på den ekonomiska krisen i Europa och Världen.

Mest är det turister från England som kommet att minska. Jag tror däremot att Turister från Skandinavien kommer vara detsamma som 2011 eftersom vi inte är riktigt lika indragna i krisen. Och inte minst för att Svenskar är ett folk som prioriterar resor även i sämre tider.


20 Aug -11

Hur festar ungdomarna i Ayia Napa


Strippa Ayia Napa Riga

Om man vill hitta ungdomar som festar är valet inte svårt. Vill man dessutom sälja lösnummer eller få många tittare till ett TV program är valet givet.
Cypern går bra nu. Tre olika TV program på ett och samma år (för alla åldrar).

Svenskarnas favorit Ayia Napa är lika populärt som det alltid har varit men ibland hamnar äldre och familjer i skymundan. Dom gör ju inte en massa crazy saker som säljer.

Den nya satsningen är Kanal 5:s nya såpa där "Ungdomar partajar vilt i ny såpa – utan att veta att föräldrarna ser allt" som startar den 8:e September.

Men är detta verkligen ett nytt fenomen? Läs mer här


28 Oct -10

Golfbana i Ayia Napa


Ayia Napas första golfbana på CypernEfter nästan tio års planerande men framför
allt att hitta rätt landskap och inte minst att få alla tillstånd och köpa upp marken är det äntligen nu klart. Ayia Napa kommer att få sin första golfbana.

Det är kanske det viktigaste som Ayia Napa har saknat för att locka fler vinterturister framför allt. Det finns flera golfbanor med mycket hög standard på Cypern. Men alla ligger tyvärr långt från Ayia Napa.

Det är sju stycken hotellägare som gått ihop och efter flera år och mycket jobb nu äntligen kan skrida till verket. I samband med golfbanan kommer att byggas flera faciliteter runt omkring anlähhningen.

Golfbanan ska vara helt klar 2012 och inga ritningar har släppts än. Men anläggningen ligger bara 2 km från Ayia Napa.

[Här finns mer att läsa om Golf på Cypern]


07 Oct -10

Ryanair


Vi får flera email och frågor om Ryanair:s direktflyg till Cypern från Stockholm.
Men som alltid så är det strikt hemligt och flygbolagen lämnar inga som helst uppgifter om eller när det kan vara aktuellt.

Så vi kan bara göra som ni. Hålla tummarna och så fort vi får veta något så kommer det upp här på nyheterna.


02 Sep -10

Ryanair startar lågprisflyg direkt till Cypern


Ryanair flyger till CypernÄntligen och tredje gången gillt. Först försökte Fly MCA 2009 att starta direktflyg till Cypern. Men det visade sig snart att Fly MCA var ett luftbolag som gick i konkurs.

I sommras så prövade Norwegian Airways marknaden för direktflyg unde två månader för att nu utvärdera resultatet och möjligen starta reguljära direktflyg 9 månader om året. Samma flygschema som de har från Norge i dag. Men om så sker håller Norwegian hemligt in i det sista.

Nu har Ryanair efter 3 års förhandlingar med Cypriotiska Luftfartsverket och Cyprus Tourist Information (C.T.O) äntligen fått landningstillstånd och de land och startavgifter som kan göra det lönsamt för ett lågprisflyg. Ryanair kommer att köra sträckan Stockholm (Skavsta flygplats) Larnaca Cypern till att börja med.
Mer exakt information kommer senare. Men möjligen startar flygen att gå i November.

Mycket mer finns att läsa här -->


27 Jul -10

Köpa, hyra hus eller lägenhet på Cypern och Ayia Napa


Vi får väldigt många frågor om bra tips och råd vart man kan köpa eller hyra hus, lägenhet på sin semester på Cypern. Speciellt Ayia Napa eller Fig Tree Bay (Protaras). Vi håller på att skapa en sida för ämnet men för tillfället så går det bra att skicka oss ett email till info@ayianapa.nu så hjälper vi till med länkar och lite fakta så länge.


09 Jul -10

Jennifer Lopez valde fel sida


Jennifer LopezDen kända sångerskan och skådespelaren Jennifer Lopez fyller 41 år samtidigt som Turkiet firar att de för nu 41 år sedan invaderade norra delen av Cypern. I samband med det bjöds Jennifer Lopez in att göra en konsert.

Men efter flera protester så har nu Jennifer Lopez beslutat att inte fira hennes födelsedag eller Turkiets invasion på den ockuperade norra sidan. Ockupationen ses som den svåraste politiska frågan att lösa efter Palestina/Israel konflikten. Och norra Cypern är bara erkänt utav Turkiet som en egen stat.

Jennifer Lopez manager förklarade att hon inte var införstådd med det politiska läget, men efter protesterna beslutade hon alltså att ställa in sin resa och framträdande.


06 Jun -10

Svensk 21 årig man försvunnen på Cypern


I dag kan man läsa på Aftonbladet om en Svensk man som är på semester på Cypern i Ayia Napa med sina vänner är spårlöst försvunnen sedan i torsdags.

Mannen som festade på ett hotellrum med sina vänner i torsdags kväll, men gick sedan till sitt rum då han var trött. När vännerna sedan kom till rummet var han spårlöst försvunnen.

Poliser, resebolag och flera andra Svenskar i Ayia Napa hjälper till att leta efter den försvunna unga mannen. 21 åringen är nu även anmäld saknad till Interpol. Inga misstankar om brott finns i nuläget.


05 Nov -09

Norwegian kör direktflyg till Cypern


ayia napa torgetCypern är hett nu!

Sommaren 2010 den 28 juni så kommer Norwegian att börja köra direktflyg till Cypern två gånger i veckan (måndagar och fredagar).

Norwegian säger att samtidigt som de märkt en ökad efterfrågan på resor till Cypern så drar de stora charterbolagen ner på sina plan. Det gapet kommer nu Norwegian att fylla.

Flygen kommer att gå från Arlanda och Skurup till att börja med. Priserna varierar, men det verkar vara riktigt låga priser. Man kan köpa enkel eller tur och retur. Den billigaste enkelresan kostar 499:-

Mycket trevligt tycker vi. Speciellt om man kan hitta billiga biljetter smiley


18 Oct -09

Nytt resebolag kör ungdomsresor till Ayia Napa


ayia napa torgetDet har länge spekulerats i om något liknande till "Dansk Ungdomsferie" också inte börjar med resor till Ayia Napa.

Nu verkar det klart att det kommer att ske till sommaren 2010. Ett större Svenskt företag med finansiärer beslutade i veckan att starta renodlade ungdomsresor till Ayia Napa med 600 resenärer i veckan. Flygen kommer att gå från Malmö, Göteborg och Stockholm till att börja med.

Man har redan ett avtal med ett hotell som ligger centralt i Ayia Napa. Vi vill inte avslöja för mycket säger företagets VD, men alla tekniska bitar är klara och avtal skrivna.

Resorna kommer att säljas som paketresor där bla. mat, arrangemang och mycket annat kommer att ingå i priset. Namnet på resebolaget är inte officiellt än.

Så fort vi får mer information så kan du läsa det här på nyheter.

Senare nyheterTidigare nyheter
Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa