ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newkurcina1...
44 år
Newbjohan
33 år
Newjforsmar...
47 år
Newhvc09
1 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information
Ungdomar som festar i Ayia Napa en nyhet?

Ungdomar som festar. Nyheter eller skåpmat?

partybåt


Charterresor har funnits i över tusen år. Man kan nästan säga att de första charterturisterna var Vikingarna som inte bara åkte på handels och plundrarresor utan även upptäcktsfärder för att utforska och upptäcka Världen.
Redan då förekom en del Mjöd och andra drycker vid festliga tillfällen. Den största skillnaden med dagens charterresor är restiden och att Vikingarna inte ännu uppfunnit ungdomsresor.

De första charterresorna som vi känner dem i dag startades utav den Danske entreprenören Simon Spies (Spies Resor) på '50 talet med busslaster ner till den Spanska kusten. Det var på den Spanska kusten som Mjödet byttes ut till Grisfester med Sangria.

På '60 talet köpte Ving (tidigare Vingresor) upp Charterbolaget Club 33 som var ett charterbolag endast för ungdomar under 33 år. Succén var given och Club 33 gick som tåget. Fråga mamma och pappa om de känner till Club 33, så är chansen stor att du får se ett rodnande ansikte med lyriska ögon.

Club 33 blev så populärt att även Ving började kallas för "ungdomsresor" och till viss del skadade Vings rykte bland den äldre generationen. Ving försökte förgäves att snygga till sin image och ändra Club 33:s tema från "supa och knulla" till "rock och sport".
Det gick inget vidare och festerna fortsatte. I början av '90 talet var det tvunget att lägga ner Club 33 för att behålla sitt rykte. Men det var svårt att släppa den kassa-ko som Club 33 var. Så man gjorde ett sista försök och startade en ungdomsgren i Ving man kallade för "MAX".

Men nu hade tidningar också insett att ungdomar som festar utomlands är en kassa-ko. Varje gång man hade en överförfriskad tonåring i Ayia Napa på löpet, ökade lösnumren. Var det dessutom en minderårig gjorde det inte saken sämre, för vem skulle köpa en kvällstidning med löpsedeln "MINDERÅRIGA DRICKER SPRIT OCH HAR SEX I ÖREBRO"?

Vi på ayianapa.nu menar inte att försvara det faktum att minderåriga dricker alkohol. Men är man 18 år har man rätt till ett privatliv och inte minst ta ansvar för det. Ungdomar har inte förändrats mycket de senaste tusen åren. Inte heller de äldres syn på ungdomar och deras "synder". Skillnaden är att media med ökad spridning och insikten om vad som säljer har upptäckt en ny källa för ökade intäkter.

[Tillbaka till Nyheter]


Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa