ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
NewHogan045...
63 år
NewNicole4
47 år
Newsussilus...
61 år
NewVanessa1...
24 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information


06 Apr -17

Cypern är verkligen unikt!03 Mar -17

Se bortom Ayia Napa


Turistorten Ayia Napa fångar ofta rubriker när det handlar om Cypern. Det finns så mycket mer på denna ö än det livliga nattlivet på denna vackra ö. Besökare på ön är ofta positivt överraskad av hur mycket mer de hittar här. Men Cypern har byggt upp något av ett rykte som en party-ö, men i verkligheten är Cypern så mycket mer med många spektakulära landskap, inklusive höga berg och fin kustnära utsikt.

Det är också en ö som är full av historia. Många av de historiska platserna är bevarade, och en del av historien ingår fortfarande som traditionellt sätt att leva. Visste du att Cypern är kärlekens ö där kärleksgudinan Aphrodite föddes, och klippan där tom föddes finnas att besöka.

Just denna region och ö är känd för att ha Europas mest välkomnande människor. Cypern en mycket familjevänlig plats. Turister har alltid rest hit för att finna massor att se och göra, samt att verkligen koppla av. Många hotell är anpassade för att ta hand om behoven för en enatående familjesemester.

Från de mest livliga orterna, kan kvällarna även tillbringas i en lugnare atmosfär. Med livliga marknader och massor av färska livsmedel är detta ett bra ställe för dem som älskar kvalitetsmat. Ön har också ett antal enastående golfbanor, liksom många sporter och vattensportfaciliteter.

Det finns så mycket mer av Cypern än bara Ayia Napa!


16 Apr -13

Ayia Napa vaknar till liv igen


Efter en rundtur i byn så ser man de säkraste vårtecknen som påminner om att ytterligare en kommande het sommar är just runt hörnet. På varenda gata är det nu fullt av diverse nya projekt. Eller helt enkelt Nicos som målar om och skurar golven. Full av förväntan inför de första turisterna som faktiskt redan börjat komma. Först ut är Ving, som redan nu kör ett plan i veckan från Stockholm, Malmö och Göteborg.

De första sommarhotellen har öppnat. Några vit-rosa turister i solhatt tar ledigt från stranden och vandrar runt i byn. Än har Ayia Napa inte mycket att erbjuda, varken på dag eller nattetid. Men de första tappra barerna och nattklubbarna har öppnat för säsongen.

Trots kris och elände på Cypern, så verkar turistsäsongen bli minst lika bra som förra året. Som vanligt är Cypern ett topp 5 resmål hos researrangörerna. Det är faktisk redan nu svårt att hitta biljetter till sommaren. Resebolagen säger att folk aldrig bokat sina resor så tidigt som nu.

En sak är säker. På Cypern behövs ingen solgaranti!


15 Oct -09

Nu flygplats snart klar i Larnaca


ny flyplatsDen 7 november planerar man att öppna Cyperns nya stolthet. En ny stor och mer internationell flygplats med betydligt större kapacitet.

Den nya flygplatsen ligger precis bredvid den gamla och den gamla flygplatsen kommer att vara öppen i 2 månader efter att den nya öppnats.

Anledningen till att man väntat så länge med att bygga en "riktig" och mer internationell flygplats är bla. att innan ockupationen 1974 då Turkiet invaderade norra Cypern så låg den internationella flygplatsen i huvudstaden Nicosia. Sedan dess ligger den öde i den så kallade gröna zonen i Nicosia och Cyprioterna har hoppats på en lösning och kunna öppna flygplatsen igen. Men även om det skulle bli en lösning så är den flygplatsen så förfallen att det skulle kosta lika mycket eller mer att bygga en ny.

Så alla som kommer ner nästa år kommer mötas av en störe, trevligare och mer effektiv flygplats. De Cypriotiska myndigheterna hoppas även på att få mer trafik på den nya flygplatsen som en mellanlandningsflygplats för flyg som mellanlandar på väg till längre flygningar.


28 Sep -09

Billiga direktflyg till Cypern


Som en skänk från ovan så har nu det Svenska flybolaget MCA Arlines startat billiga direktflyg mellan Arlanda/Stockholm och Larnaca/Cypern.

MCA Arlines flyger året runt varje söndag. Har vi tur så kanske det kommer att gå två flyg i veckan, så vi håller tummarna.

Här är MCA Arlines hemsida.


29 Aug -09

Ny flyr ungdomarn Ayia Napa


Trots att bussarna som ska till flygplatsen nu är fulla med gråtande och kramandes solbrända ungdomar som ropar" vi tar nästa flyget ner fan", "vi kommer nästa år gen lätt". "Det här är fan det bästa jag gjort i mitt liv" får bli det sista ordet inan bussen åker.

Festen är slut och allvaret börjar. Men lugn bara, självklart så finns det ungdomar kvar i Ayia Napa. Jag vet inte hur dom smitit undan? men ända fram till slutet av september så finns det gott om lammkött kvar.

September till november är en härlig tid. Inte för varmt, inte för kallt. Utan precis lagom Kolla vädret på info sidan

Så än er det roliga inte slut. Tvärtom. Det är nu det börjar smiley

Till alla er som gick vår Bartenderskola och stannat kvar och jobbar så vill vi hälsa er lycka till, även om ni ska hem eller till ett annat land för att jobba vidare.

Har kanske du frågor om hur du kan utbilda dig till en Bartender och kanske jobba här nästa år skicka då ett email till Bartendnderskolan så får du mer information. Tack alla årets elever som vi är glada att ha haft på vår Bartenderkusr.

Jag hoppas få se de flest av eleverna (numera bartenders) OCH att många turister kommer tillbaka för ett andra / tredje rejs. (om ni pallar det) smiley

Ni som vart här och åkt önskar jag en trevlig vinter. Men glöm inte hålla kontakten på ayianapa.nu med dina kompisar och se vilka roliga tävlingar med fina priser vi kommer att ha under vintern. Mycket annat kommer att hända på ayianapa.nu under vintern med.

Simma lugnt och tveka som sagt inte att maila mig om det är något ni undrar.


16 Aug -09

Billiga resor till Cypern


billiga resorAv någon konstig anledning så har det alltid varit så att de två första veckorna efter att skolorna börjar så blir resorna till Cypern billigare. Vad det beror på vet vi inte men vill ändå passa på att tipsa dig som har möjlighet att ta en sista minuten resa nu att kolla runt bland resebolagen.

Man kan göra riktiga klipp om man har tur. Men i början av september så går priserna upp till den normala nivån igen. De sista flyget till Cypern brukar gå i mitten utav november då vädret fortfarande är behagligt.


19 Jul -09

Fest, Party, Kalas, Röj


party

Kalla det vad du vill. Men nu är det sådär äckligt mycket folk i Ayia Napa så man knappt kommer fram på gatorna. Klubbarna och barerna är packade.

Ayia Napa kallas inte "Europas party Capital" för inget. Men går man bara 500 meter ner till Nissi Road som ligger längst havet och där Sunwing och alla andra familjehotell ligger. Så är gatorna fyllda utav strosande familjer som njuter av andra nöjen som nöjesparker eller kanske en middag nere i hamnen.

Ayia Napa har allt för alla och temperaturen stiger smiley


04 Jul -09

Svininfluensan på Cypern


De senaste veckorna har det kommit in flera rapporter om svininfluensan här på Cypern. Tills nu har 58 fall konstaterats och ytterligare 123 misstänkta.

Nu har även några Svenska killar fått det, och man avråder barnfamiljer att åka hit. Svininfluensan anses som helt ofarlig förutom för de som redan har en sjukdom eller är under 2 år eller gravida.

Vad man är rädd för är att influensan ska ändra form och bli farlig. Man måste också tänka på att flera hundra tusen personer runt i Världen dör utav vanlig influensa varje år.

Här kan du se en karta om rapporterade Svininfluensa fall Världen runt.


02 Jul -09

DJ Tiësto i Ayia Napa


Igår (onsdag 1 juli) och i kväll så spelar DJ Tiësto på en den ganska stora och nya nattklubben Babylon som ligger på Nissi Road före Mc'Donals. Eller precis bredvid Zorbas Bakery för er som känner till byn.

DJ Tiësto kom inflygande i sitt eget Jett Plan och spelar bara på Babylon innan han drar vidare. Att köpa en biljett kostade 650 Euro. Men i igår var det fullt.

Tidigare nyheter
Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa